“Mamba, zauvijek. Volim te, prijatelju moj”: Novak Đoković ne zaboravlja Kobija Brajanta

26.01.2021. | 15:59
Tačno godinu dana prošlo je otkako je poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobi Brajant, a velikog prijatelja sjetio se i Novak Đoković.

Čuveni košarkaš je izgubio život u helikopterskoj nesreći, a njegova smrt potresla je čitav svijet.

Na godišnjicu tragedije mnogi su se prisjetili jednog od najvećih NBA asova i čovjeka koji je bio mnogima primjer i uzor. Tim povodom najbolji teniser svijeta Novak Đoković podijelio je fotografiju s popularnim Mambom.

“Mamba, zauvijek. Volim te, prijatelju moj”, napisao je Novak.

Podsjećanja radi, Novaka je ovu tužnu vijest čuo na Australijan openu, a počast Brajantu je odao tako što je nosio zelenu trenerku sa inicijalima “KB” i brojevima 8 i 24, koje je nekadašnji as Lejkersa nosio na dresu.

“Moje srce stvarno tuguje zbog današnjih vijesti. Kobi Brajant mi je bio veliki mentor i prijatelj. Ti i tvoja kćerka ćete vječno živjeti u našim srcima. Nema tih riječi koje bi mogle da izraze najdublja saosjećanja sa Brajantima i svim ostalim porodicima koje je zadesila ova tragedija. Počivaj u miru, moj prijatelju”, poručio je tada Novak.

Podsjećanja radi, Kobi Brajant, njegova kćerka Đijana i još sedmoro ljudi, tragično je nastradalo u Kalabasasu, gradiću koji je nažalost poznat upravo od 26. januara 2020. godine, pišu novosti.rs.