“Mama je veći heroj”: Mladi fudbaler donirao jetru majci i spasio joj život FOTO

Fudbaler Cibalije Robert Perić-Komšić vratio se treninzima i utakmicama nakon što je majci donirao jetru i tako joj spasio život.

Nakon četiri mjeseca oporavka se vratio treninzima, a onda konačno i zaigrao na meču sa Kustošijem je ušao u igru u 76. minutu.

Pojasnio je da mu je uklonjeno 70 odsto jetre, te da doktori nisu mogli da mu garantuju da će ponovo moći da bude profesionalni fudbaler. Ipak, to ga nije poljuljalo ni sekundu.

“Imao sam sliku rizika, ali u tom trenutku nisam razmišljao o tome hoću li ikad više zaigrati fudbal. Mama je veći heroj. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva faktora koji su ga eliminisali. Rizik je bio ogroman, a mami je vreme isticalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene spakirao sam stvari i odletio za Istanbul. Operacija je prošla dobro a sad sam se vratio na teren”, rekao je za hrvatske medije Robert.

Tokom čitavog postupka imao je veliku podršku javnosti.

Ostavite komentar: