Maler! Bivšem svjetskom prvaku sa Njemačkom karijeru uništio komad piletine

Bivši fudbaler Cheslea i nekadašnji njemački reprezentativac Njemačke Andre Šurle (30) prisjetio se kako mu je komad piletine naprosto uništio karijeru, jer od trenutka kada se otrovao počeo je njegov strmoglav pad što ga je na kraju primoralo da okonča karijeru sa samo 29 godina.

Andre Šurle bio je svjetski prvak sa reprezentacijom Njemačke 2014. godine u Brazilu i činilo se da je predodređen za velike stvari nakon što je iz Bayer Leverkusena prešao u Chelsea.

Ipak, priča koja se desila nekoliko mjeseci nakon Svjetskog prvenstva, trajno je odredila njegovu karijeru, a posljedice su još uvijek svježe u sjećanjima Andrea Šurle.

“Otrovao sam se komadom piletine i od tog trenutka više nikad u životu nisam jeo piletinu. Od cijele ekipe samo sam ja bio bolestan. To se dogodilo tokom putovanja u Poljsku. Zatim sam naglo smršao, izgubio sam tri, četiri, pet kilograma… Trebalo mi je jako puno vremena da povratim snagu. Osjećao sam se užasno i osjećao sam da ne mogu ni ustati iz kreveta. Na kraju smo saznali da se radi o salmoneli”, ispričao je Šurle.

To ga je praktično koštalo startnog mjesta u Chelseaju koji je tada s klupe predvodio Žoze Murinjo.

“Šteta. Brojke su govorile da sam u formi i da imam i povjerenje trenera. Tada sam bio bolestan i nisam imao priliku dokazati svoju vrijednost. I tako kad je postojala mogućnost povratka u Njemačku, Murinjo me pustio. Ipak, s njim sam zadržao poseban odnos. Kad je Chelsea osvojio Liga kup, Mou mi je poslao čestitku u kojoj mi je rekao da dođem u London proslaviti, jer ipak sam i ja bio dio tima. To je bila jako lijepa gesta”, kazao je Šurle.

No, na kraju je njegova karijera završila na način koji mu je ostavio puno gorčine. Uslijedile su brojne povrede, tako da je u maju prošle godine odlučio da se oprosti.

Šurle je karijeru počeo u Mainzu 2009. godine, a iz tog kluba napravio je transfer u Bayer Leverkusen. Dobrim igrama u ovom klubu osigurao je transfer u Chelsea za koji je igrao od 2013. do 2015. godine, nakon čega je uslijedio novi povratak u Njemačku, ovaj put u redove Wolfsburga.

Nakon toga, 2016. godine prešao je u Borussiju Dortmund, a kako u ovom klubu nije igrao bitnu ulogu, otišao je na dvije pozajmice u Fulham i Spartak Moskvu. Za reprezentaciju Njemačke igrao je od 2010. godine, a 2014. godine postao je prvak svijeta.

U bogatoj karijeri Šurle je postigao 110 pogodaka, a toj statistici dodao je 51 asistenciju. Dobio je 37 žutih i samo jedan crveni karton.

Ostavite komentar: