Male šanse za fudbal u Srpskoj, treninzi tek od 1. jula

04.05.2020. | 19:45

Fudbalski savez Republike Srpske je uputio pitanje Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske o mogućnostima za nastavak fudbalskih aktivnosti.

Odgovor koji je došao umnogome je otežao bilo kakve mogućnosti za nastavak takmičenja kako u Premijer ligi BiH, tako i u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na sastanku stručno – operativnog tima a zatim i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske razmatrana je ova problematika pa je u savez poslan odgovor sa mišljenjem.

U odgovoru se navodi.

– U vezi sa dopisom koji se odnosu na upit u vezi sa nastavkom fudbalskih aktivosti, obavještavamo Vas da se u Republici Srpskoj planira postepeno povlačenje mjera koje su trenutno na snazi. Svaki korak ka ublažavanju ograničenja ili povlačenju određenih mjera zahtijeva procjenu epidemiološke situacija u tom trenutku. U skladu sa navedenim i u narednom periodu povlačenje mjera u Republici Srpskoj zavisiće od epidemiološke situacije i o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena – dodaje se u odgovoru.

Napominjemo da imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, tek bi se od prvog jula 2020. godine moglo razmatrati postepeno povlačenje mjere po ovom pitanju, dodaje se u odgovoru.

Samim tim ako se zna da bi ekipama bilo potrebno najmanje tri sedmice za pripreme jasno je da od nastavka fudbalskih takmičenje nema ništa posebno jer UEFA insistira na završetku domaćih šampionata do početka avgusta.

 

Izvor:(SrpskaInfo)