Maksimović: Od mogućih 30 bodova osvojili 28, suvišno je bilo šta drugo reći

11.05.2021. | 22:53

Borac je u derbiju 30. kola Premijer lige BiH savladao Zrinjski sa 2:1.

Banjalučki tim tako je napravio krupan korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine i sada je tri boda ispred Sarajeva tri kola prije kraja prvenstva.

Trener Borca Marko Maksimović može da bude zadovoljan novom pobjedom svog tima i to zadovoljstvo nije krio.

“Znali smo da će biti težak meč. Evropu smo osigurali matematički, sad ćemo dobro da proslavimo i idemo dalje”, rekao je Maksimović i dodao je:

“Mi smo od mogućih 30 bodova u drugom dijelu sezone osvojili 28, sve je drugo suvišno reći”, rekao je Maksimović za Arenu.

Borac do kraja sezone ima veoma težak raspored. U nedjelju će na Grbavicu kod Željezničara, a zatim slijede dueli protiv dva tuzlanska tima, prenosi ‘Sportsport.ba’.

U 32. kolu u Banja Luku stiže Tuzla Siti, a u posljednjem kolu Borac ide na Tušanj ekipi Slobode.

Upravo je Sloboda pomrsila konce Sarajevu u današnjoj utakmici i nema dileme da će i Borac imati težak zadatak u ovom susretu.

Banjalučani su posljednju i ujedno jedinu titulu prvaka naše zemlje do sada osvojili u sezoni 2010/2011 kada ih je sa klupe predvodio Vlado Jagodić. Tog ljeta je tim iz Banja Luke u drugom pretkolu Lige prvaka igrao sa Maccabijem iz Haife.

Izraelski tim je u prvoj utakmici slavio sa visokih 5:1 i tako već tada riješio pitanje oko prolaska dalje. U revanš susretu Banjalučani su stigli do časne pobjede rezultatom 3:2 i tako ispali sa ukupnih 4:7.