Maksimović nakon žrijeba za Ligu šampiona: Kluž je apsolutni favorit, daćemo sve od sebe

15.06.2021. | 14:20

Banjalučki Borac igraće protiv Kluža u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Crveno-plavi nisu imali mnogo sreće, pošto su mogli da izvuku još jermenski Alaškert, makedonsku Škendiju i podgoričku Budućnost.

“Moglo je puno bolje, a ne znam baš da je moglo gore. Kluž je klub koji ima budžet od 30 miliona evra, neko ko je konstantan, to je Kluž”, bila je prva reakcija trenera Borca Marka Maksimovića poslije žrijeba.

Kako je rekao to je Liga šampiona i znao je da neće biti favoriti jer im je koeficijent slab.

“Mi se spremamo za čitavu godinu, ne samo za ove dvije utakmice. Kluž je apsolutni favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da se dobro predstavimo i ako se ukaže prilika pokušati nešto više. Ali prijetiti klužu bilo bi neozbiljno”, dodao je Maksimović, prenosi Mondo.ba.

Fudbaleri Borca sigurno će biti izuzetno motivisani, jer su deset godina čekali da se nađu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a dodatni motiv osim onog finansijskog dijela, biće i podatak da bi ukoliko prođu Kluž preuzeli status nosioca i bili povlašteni u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Borca, međutim, čvrsto je na zemlji i ističe da se njegova ekipa sprema za cijelu sezonu, a ne samo za nastup u Evropi.

“Moramo da se spremamo, da radimo na sebi, da napredujemo na svim segmentima u klubu i da shvatimo ovo kao jedno iskustvo, te da se spremamo za ono najvažnije, a to je prvenstvo. Evropa, bez obzira igrali jedno, dva ili tri kola će proći, a ostaje ono od čega živiš”, rekao je Maksimović i istakao da ne treba zaboraviti da Borac nema mnogo iskustva u evropskim takmičenjima.

“Mi nemamo mnogo iskustva u Evropi. Iako smo igrali prošle godine kvalifikacije za Ligu Evrope, igrali smo na jednu utakmicu, obje evropske utakmice igrali smo kod kuće. Sada je ovo Evropa kakvu znamo, igra se dvomeč, kvalifikacije za Ligu šampiona, najjače moguće takmičenje. Nećemo se predati, spremićemo se, ali dobili smo Kluž, jednu od najtežih ekipa”, zaključio je Maksimović.