Maksimović nakon Sarajeva: Ovo je za mene bila evropska utakmica

17.04.2021. | 21:52

Trener Borca Marko Maksimović presretan je zbog pobjede njegovog tima na Koševu protiv Sarajeva.

Borac je u ovom meču stigao do trijumfa od 2:0 i uključio se u borbu za titulu prvaka, a Maksimović može da bude itekako srećan zbog pobjede svog tima.

Nije krio zadovoljstvo trener banjalučkog tima nakon trijumfa nad prvakom BiH i u izjavi za Arenu je to i potvrdio:

“Znali smo da je Sarajevo pod pritiskom jer je jako teško kad nešto moraš. Odigrali smo dobru utakmicu i pohvalio bih igrače za kompletan period. Mi smo svaki dan sve bliži svom cilju, a to je izlazak u Evropu”.

“Ovom pobjedom smo pokazali da naše pobjede nisu slučajne. Nadam se da su poslije ove utakmice neke stvari mnogo jasnije”.

Maksimović je za ovaj meč odlučio promijeniti taktiku. Prepustio je loptu Sarajevu i to mu se na kraju itekako isplatilo.

“Teško je igrati protiv Sarajeva na Koševu. Mi smo igrali malo drugačije nego inače, jer je tešku Sarajevu uzeti posjed lopte. Odigrali smo kao na pripremama protiv jakih ekipa. Ovo je za mene bila evropska utakmica i zasluženo smo došli do bodova”, rekao je Maksimović, navodi “SportSport.ba“.

Borac je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a seriju će imati priliku da nastavi u 27. kolu kada u Banja Luku stiže neugodni Široki Brijeg.

U ovom meču banjalučki sastav neće moći da računa na fantastičnog Gorana Zakarića, te Dejana Melega. Obojica su suspendovani zbog žutih kartona.

Borac bi eventualnom pobjedom i porazom Sarajeva u Mostaru od Zrinjskog preuzeo vrh tabele Premijer lige BiH i prvenstvo bi se sasvim sigurno dodatno zakuvalo.