Maksimović mijenja Starčevića na klupi mlade reprezentacije BiH?

08.10.2021. | 22:07

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Italije sa 2:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, klupu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine mogao bi preuzeti doskorašnji trener Borca Marko Maksimović.

Igra i rezultati ekipe koju predvodi Starčević nisu zadovoljavajući za FSBiH i izvjesno je da će uslijediti određene promjene u stručnom štabu mlade reprezentacije.

Hoće li FSBiH odluku o smjeni donijeti nakon naredne utakmice protiv Luksemburga ili na kraju kvalifikacija u junu naredne godine, biće poznato veoma brzo.

Ono što je sigurno je to da je Marko Maksimović najveći kandidat za nasljednika Slobodana Starčevića na klupi mlade selekcije BiH, piše SportSport.ba.

Maksimović iza sebe ima uspješan period na klupi banjalučkog Borca sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH, a sa mjesta trenera se povukao na samom početku nove sezone.

Slobodan Starčević je na klupi mlade reprezentacije od marta prošle godine. Ekipu je vodio u 11 utakmica i ima učinak od pet pobjeda, tri remija i tri poraza.