Maksimović: Borac nikada nije igrao sa većim klubom

04.02.2021. | 20:26

Fudbaleri Borca odradili su posljednji trening pred utakmicu sa slavnim Šahtjorom iz Donjecka, koja se igra u petak u 11 časova po lokalnom, odnosno u 9.00 po srednjoevropskom vremenu.

Trening je bio veoma sadržajan. Tehnika, taktika, trka, ali i razgovori da se veliki rival dočeka hladne glave. Trener Marko Maksimović neće ništa rizikovati, i u vatru neće ubacivati rovite Marka Јovanovića, Almedina Ziljkića i Dinu Ćorića, ali prema njegovim riječima nema panike.

– Oni mogu igrati, da je u pitalju prvenstveni duel, zaigrali bi, ali ovako nećemo da rizikujemo, jer ovo su samo pripreme – jasno je dao do znanja Maksimović da rezultat neće biti u prvom planu – rekao je on, navodi RTRS.

A, onda se okrenuo na utakmicu.

– Mislim da Borac nikada nije igrao utakmicu sa većim protivnikom, možda prije pola vijeka sa Anderlehtom. Šahtjor je osvajač Lige Evrope, tim koji ima velike zvijezde, brazilske reprezentativce, ali nema straha. Iz ovog meča samo mi možemo biti pobjednici, jer apsolutno ništa ne očekujemo, već da nešto naučimo, i vidimo gdje je krem svjetskog fudbala u odnosu na nas – poručio je Maksimović.

Pored treninga fudbaleri Borca i stručni štab morali su se testirati na virus koronu, u Domu zdravlja u Antaliji, i rezultati su svi negativni, tako i da sa te strane neće biti problema.

Iz Antalije i vijest da je poslije jučerašnjeg poraza Uprave i stručnog štaba FK Borac od novinara, danas uslijedio i revanš. Međutim, kod rezultata 4:2 za “sedmu silu”, susret je prekinut, jer su prskalice počele navodnjavati teren, pa su novinarska lica poslije svega bila mnogo ozarenija.

Duel Borca i Šahtjora igra se u 11 časova po lokalnom, odnosno, u 9.00 po srednjoevropskom vremenu.