Majstorije za kraj vikenda: Jokić i Dončić u NBA akciji kakva se rijetko viđa VIDEO

19.02.2024. | 07:15

Nikola Jokić i Luka Dončić cijeli vikend proveli su zabavljajući se, a na kraju NBA Ol-star utakmice to su “krunisali” sjajnom akcijom.

 

Sredinom posljednje četvrtine ova dva košarkaša, sa srpskim i slovenačkim pasošom, izveli su akciju koja je podsjetila na nekada Kiću i Praju, s tim da su svojom “odbojkom” prešli cijeli teren i došli do koša.

U NBA Ol-star utakmici u Indijanapolisu vidjeli smo ubjedljivu pobjedu Istoka nad Zapadom rezultatom 211:186. To je po prvi put u istoriji ovih događaja da je neka ekipa prebacila 200 postignutih poena.

Srbiju je, šesti put u karijeri, predstavljao Nikola Jokić koji se više zabavljao pored terena nego što mu je bilo do košarke.

Tokom meča je imao nekoliko zanimljivih poteza, poput “propuštenog” zakucavanja, iako se pripremio za njega, kao i pokušaja asistencije za Karla-Entonija Taunsa u posljednjoj četvrtini.

Zabavljao se i sa Lebronom Džejmsom i Lukom Dončićem, ali je svoj šou sačuvao za kraj.

Bukvalno u poslednjoj sekundi je tražio da ostane sam i pokušao je neko ludo zakucavanje koje je teško opisati, ali nije uspio da ga realizuje. Meč je obilježio izrazito veliki broj pogođenih trojki, čak 42 je postigao pobjednički tim.

Takođe, istaklo se nekoliko igrača, ali najviše Demijan Lilard i Tajris Halibarton iz Istoka koji su imali po 10 pogođenih šuteva za tri poena.

Ali, “Dejm tajm” je čak dva puta pogodio tačno sa centra terena i izmamio uzdahe oduševljenja svih gledalaca.

Lilard je na kraju imao 39 poena, Džejlen Braun 36, a Halibarton 32 poena, prenosi B92.net.

Na drugoj strani najefikasniji na meču bio je Karl-Entoni Tauns sa čak 50 poena, a pratio ga je Šaj GIldžis-Aleksander sa 31.

Bilo je tu i još atrakcija, poput “tunela” Trea Janga kroz noge Kevina Durenta ili nekoliko letova Lebrona Džejmsa.

Inače, popularni “kralj” je oborio rekord jer je odigrao 20. Ol-star meč u svojoj 21. NBA sezoni.