Majstorica odlučuje finalistu: Mega napravili veliki preokret protiv Zvezde

12.06.2022. | 14:15

Crvena zvezda nije uspjela da poslije samo dva meča eliminiše Megu, o drugom finalisti Košarkaške lige Srbije odlučivaće majstorica.

Mega je izborila majstoricu polufinala plej-ofa. Iako znatno oslabljena, iako je u jednom momentu drugog meča gubila sa čak 15 poena razlike, Mega je uspjela da načini preokret, i da izbori treći susret, u kojem će Crvena zvezda biti domaćin, u utorak, prenosi Sportklub.

U drugog meču, igranom u dvorani “Mega fektori” u beogradskom naselju Braće Jerković, pred kako je to pisalo na zvaničnom sajtu, 326 gledalaca, domaćin je slavio veliki trijumf – 77:70 (12:22, 14:16, 28:15, 23:17).

Lako su crveno-bijeli došli do ubjedljive prednosti na startu meča, dvocifrenu razliku su imali već poslije šest minuta, uz koš u tim trenucima sjajnog Mitrovića (16:6). I uglavnom su crveno-bijeli držali tu razliku, koju su pred odlazak na poluvreme popeli na “plus 12” (38:26).

Nisu se izabranici trenera Vlade Jovanovića predavali, zaigrali su daleko agresivnije, pa i rasterećenije u napadu u trećoj četvrtini, pa su poslije atraktivne trojke Ruženceva bili na samo četiri poena minusa (48:44).

Kad je nešto kasnije isti igrač pogodio dvojku, potom je i Uskoković bio precizan, pa je Mega još bliže (50:49), Radonjić je morao da zatraži tajm-aut. Nije pomoglo, Uskoković je u kontri čak donio vođstvo svom timu (51:50).

Vodila je Mega i sa 56:53, ali je tada Zvezda ponovo podigla ritam. Najprije je pogodio Dobrić težak šut za tri poena, potom je Mitrović posle skoka u napadu lako poentirao, pa je Jovanović morao da traži tajm-aut (60:56), na osam minuta pre kraja.

Igrale su ekipe u naletima, vodila je Zvezda sa 67:62, potom je Mega preokrenula, pa je na nešto više od tri minuta prije kraja, trojkom Cerovine imala i četiri poena prednosti (73:69).

Imala je Mega i dva napada da uveća vođstvo, ali je to učinila tek poslije osmog ofanzivnog skoka i poena Rudana (75:70). I do kraja je domaćin uspio da sačuva prednost, za veliki trijumf, jedan od najvećih ove sezone.

Na kraju, prednjačio je Ružencev sa 23 poena, Ridan je imao nevjerovatan učinak, po 18 poena i skokova, Uskoković se zaustavio na 14 poena, a Cerovina na 12. Na drugoj strani, Mitrović je bio najbolji sa 16 poena i devet skokova, pratili su ga Dobrić sa 15, kao i Holins i Ivanović sa po devet poena.

Pobjednik majstorice između Crvene zvezde i Mege igraće u finalu, za titulu prvaka Srbije, protiv ekipe FMP-a, s obzirom da se Partizan povukao iz takmičenja.