Majstor s loptom: Nakon Peletove smrti, njegova kćerka otkrila zanimljive detalje

03.03.2023. | 10:58

Jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji fudbaler svih vremena, Brazilac Pele preminuo je 29. decembra prošle godine.

Smrt ovog majstora s loptom stigla je 11 dana nakon finala Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje je podsjećamo, titulu osvojila “mrska” Argentina i Leo Messi. Njegova kćerka je sada otkrila da je Pele bio loše nakon što je Brazil izgubio od Hrvatske.

“Tata je već bio dosta loše kad je Brazil izgubio od Hrvatske. Svi su htjeli da Brazil za mojeg oca osvoji Svjetsko prvenstvo, ali on je razumio fudbal bolje nego mnogi. Znao je da postoji mogućnost da titulu dohvati neko drugi i uvijek je pričao da zato voli tu prekrasnu igru”, rekla je njegova kćerka Kely Nascimento te otkrila za koga je Pele navijao nakon ispadanja Brazila.

“Nakon što je Brazil izgubio, svi su uletjeli u bolničku sobu i pitali ga ko će osvojiti naslov. Nadali su se da to neće biti Argentina, a on im je rekao da se nada da hoće jer Svjetsko prvenstvo mora ostati u Južnoj Americi i da Messi to zaslužuje.”

“Više nije mogao gledati televiziju kad se igralo finale, ali je shvatio da je Argentina pobijedila i da je Messi podigao pehar. Bio je sretan”, dodala je, piše UNA TV.

Oznake: Detalji, Kćerka