Majorka i Rafael Nadal čekaju mladu i telentovanu Teu Kovačević VIDEO

27.10.2020. | 21:47

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas prijem za mladu teniserku Teu Kovačević, koja 1. novembra putuje na Majorku na prestižni turnir u organizaciji teniske akademije španskog tenisera Rafaela Nadala.

Adžić je istakao da je Tea Kovačević veoma talentovana i već prepoznatljiv igrač u svijetu tenisa, te da je u prethodnih nekoliko turnira ostvarila izuzetne rezultate u uzrastu do 10 godina, ali i starijim kategorijama.

”Na posljednjem turniru u Skoplju ona je osvojila singl turnir u kategorijama U10 i U11, te turnir u Parizu”, naveo je Adžić i naglasio da se Tea trenutno priprema za odlazak na prestižni turnir u Majorci na kojem se okupljaju mladi talenti iz cijelog svijeta.

On je naglasio da je Gradska uprava od početka podržala ovu mladu teniserku i njen talenat, a da je Tea na najbolji način promovisala Gradišku i Republiku Srpsku.

Adžić je zahvalio društveno odgovornim kompanijama sa područja Gradiške koje su pomogle razvojni put mlade teniserke i dodao da će Gradska uprava i dalje pratiti njen rad.

Tea Kovačević je istakla da spremno dočekuje turnir na Majorci, trenira dva puta dnevno, a uveče odigrava sparing mečeve sa rekreativcima iz teniskog kluba.

Ona je navela da joj je u dosadašnjoj karijeri najdraža pobjeda na turniru “Mala Mo” u Majamiju, te da je psihički dosta napredovala i da nema više treme na velikim turnirima.

Tein otac i trener Marko Kovačević rekao je da pripreme za turnir teku veoma dobro i da Tea veoma dobro radi na treninzima.

”Zaista je impresivno gledati djevojčicu koja veoma brzo napreduje na nivou svjetskog juniorskog tenisa. Zadovoljan sam činjenicom da je djevojčica od 10 godina prva na rang listi u kategoriji 10 i 12 godina u BiH i okruženju”, istakao je Kovačević, prenosi portal ‘micrmreza.com’.

On je dodao da podrška institucija Republike Srpske, Gradske uprave, te gradonačelnika Zorana Adžića mnogo znači, jer, uprkos kvalitetnom trenažnom procesu, ne bi bili u mogućnosti da odu na vrhunska svjetska takmičenja bez finansijske podrške.