Majk Tajson šokirao svijet: U zatvoru sam proveo najbolje godine života

10.01.2023. | 13:03

Bokserska legenda Majk Tajson (56) je, zbog silovanja Dezire Vašington, proveo tri godine u zatvoru, a gostujući u emisiji “The Pivot Podcast” iznio je stav koji je šokirao svijet. Otkrio je da su mu najbolje godine života bile one koje je proveo u zatvoru. Tajson je objasnio kako je konačno pronašao mir u svom haotičnom životu dok je služio zatvorsku kaznu.

“Veoma sam zahvalan. Ja sam kul momak, dobar sam čovjek, prema svima sam se lijepo ophodio. U zatvoru sam proveo najbolje tri godine svog života” rekao je on.

Na pitanje da li mu je nedostajao luksuzni život, bivši bokser je odgovorio da je imao mir.

“Ništa ne znači kad nemaš mira. Važno je postići ravnotežu. Potreban vam je zdrav razum da biste mogli da diktirate bilo koji dio života” rekao je on.

Tajson je otkrio da je u zatvoru održavao disciplinovanu rutinu vježbanja kako bi se pripremio za povratak u ring i da je u ćeliji mogao da trči i do 14 kilometara, a noću je stalno skakao gore-dole kako bi održao kondiciju.

Bivši bokser ispričao je kako je zaradio još godinu dana zatvora nakon što je napao zatvorskog čuvara

“Bio sam ljut na sve kada sam došao. Nisam znao da žele da mi pokažu ljubav, pa sam napao čuvare, ali smo se kasnije bolje slagali” priznao je.

Podsjetimo, Tajson je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora i četiri godine uslovno zbog silovanja Dezire Vašington, tada 18-godišnje takmičarke na izboru za ljepotu Mis Crne Amerike.

Iz zatvora je pušten 1995. godine, nakon što mu je kazna smanjena na tri godine. Uprkos tome što je bio iza rešetaka, Tajsonova karijera nije završena i vratio je titulu u teškoj kategoriji nakon puštanja na slobodu. Borio se do 2005. godine kada je odlučio da je vrijeme za penziju, prenosi “US Sun“.

“Volio bih da sam nastavio, ali vidio sam da me tuku. Jednostavno to više nemam u srcu. Neću zanemariti sport tako što ću izgubiti od ovakvog borca. Ovo je moj kraj” rekao je “Čelični Majk” tada za “Guardian”.

Oznake: Majk Tajson, Zatvor