Majdov u deset dana uzeo dvije zlatne medalje: Klasa je vječna!

08.11.2023. | 09:55

Nemanja Majdov, džudiste iz Istočnog Sarajeva u samo deset dana okitio sa dvije zlatne medalje. Prvu je osvojio na Grend slemu u Abu Dabiju, da bi potom u Monpeljeu postao šampion Еvrope.

“Prelijep je osjećaj donijeti zlato. Ja uvijek predstavljam Istočno Sarajevo, najbolje što mogu i drago mi je što je Istočno Sarajevo, pored svih evropskih gradova, bilo na krovu Еvrope.

Sigurno da je to nešto što sam ja sanjao da budem ne samo svjetski prvak, već da dodam da budem i svjetski i evropski šampion, to kod nas mnogo znači. Znači i da to nisam napravio vikend za vikend, nego je prošlo šest godina od kako sam bio prvak svijeta, što znači da je kontinutitet prisutan, da je klasa vječna”, kaže Majdov za ATV.

Zlato je bilo teško osvojiti, kaže Nemanja, te dodaje da je napravio sedam “zlatnih dana”.

“Meni je još važno što sam osvojio gren slem Abu Dabi gdje sam imamo pet mečeva, i gdje sam uspio da vežem sedam zlatnih dana, koje dosad nisam uspio da vežem.

Imao sam težak početak godine, diskvalifikacije, probleme sa sudijama, povredu koljena, sada sam se vratio i u svom stolu osvojio dvije zlatne medalje. Uvijek ciljam na zlato bez obzira na sve. Bio sam šampion svijeta, u vrhu sam, i da bi ostvarili neki rezultat morate da vjerujte u sebe.

Ovo je vrlo težak sport, sve se dešava u jednom danu, meč je kratak, nemate pravo na grešku”, kaže Majdov.