Majdov postao vicešampion Evrope: Pokazao da sam u svjetskom vrhu

Ovo je bilo Evropsko prvenstvo, ali se po imenima učesnika moglo zvati i Olimpijske igre jer su nastupili svi najbolji, odnosno oni koji će nastupiti i u Tokiju naredne godine, poručio je srpski džudista Nemanja Majdov nakon osvojene srebrne medalje prošlog vikenda u Pragu.

Srpski džudista okitio se titulom viceprvaka na Prvenstvu Starog kontinenta, nakon što je u finalu kategorije do 90 kilograma izgubio od Rusa Mihaila Igoljnikova, baš kao i prije dvije godine u Tel Avivu. Sportska sreća u ovom duelu vrhunskih džudista nije bila uz Majdova, koji je na putu do finala ostvario četiri pobjede. Majdov je redom pobijedio prvo Izraelca Li Kočmana zahvatom za ipon, potom na isti način i Petera Zilku iz Slovačke, kao i naturalizovanog predstavnika Turske Mihaela Žganka, momka rodom iz Slovenije. U polufinalu Majdov je na vazari (1:0) poslije četiri minuta borbe savladao Beku Gvinašvilija iz Gruzije.

“Došli su svi najbolji. Znao sam da se sprema pravi sportski rat. Bilo je baš pakleno. Ja sam došao potpuno spreman i motivisan na ovaj turnir i očekivao sam medalju. Možda i najteži mi je bio prvi meč protiv Li Kočmana, koji je nekadašnji šampion Evrope, dok za treći meč mogu reći da mi je najslađa pobjeda zbog ipona koji je bio jedan od najljepših poteza ovogodišnjeg EP”, rekao je Majdov za Nezavisne.

Iako ostaje žal za zlatom, džudista koji je rođen u Istočnom Sarajevu uvjeren je da će to uspjeti nadoknaditi već na odgođenim Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Ostaje žal jer sam imao zaista fantastičan dan. Odlično sam radio sve borbe. Bio sam dobar i u glavi i fizički, bacao sam ipoene i žao mi je što sam u toj finalnoj borbi izgubio zbog sitnice. Nije me bacio protivnik, nisam išao na sve i ništa. Desio se jednostavno krivi korak, izgubio sam korak u jednom trenutku i bukvalno pao sam, ali to je džudo”, dodao je Majdov.

To ipak ne umanjuje radost i zadovoljstvo reprezentativca Srbije i jednog od najboljih džudista svih vremena u evropi i svijetu.

“Naravno, prezadovoljan sam. Ovo je evropska medalja, po konkurenciji u rangu olimpijske, o evropskoj medalji svi sanjaju, a ja imam već dvije. Izgubio sam u finalu od čovjeka koji je neporažen. On je ruski sportski projekat i krivo mi je što je naš meč trajao samo dvije-tri minute, tri-četiri napada, i nisam uspio bolje da ga testiram za naš novi meč koji će, vjerujem, biti na Olimpijskim igrama. Naravno, biće još šanse da ga testiram i da ga pobijedim kada je najbitnije u Tokiju. Ja sam osvojio sve medalje, u Pragu sam pokazao da sam u svjetskom vrhu i čekam još tu olimpijsku”, poručio je Majdov.

Ostavite komentar: