Majami savladao Filadelfiju u derbiju noći: Harden promašio čistu trojku za pobjedu VIDEO

28.02.2023. | 08:32

Košarkaši Majamija su sa 101:99 pobijedili Filadelfiju koja je preko Džejmsa Hardena imala neuspješan šut za pobjedu. Naime, Harden je iz dosta lagane pozicije šutirao trojku, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Prethodno je Batler, pri rezultatu 100:99, na osam sekundi do kraja promašio jedno slobodno bacanje i tako došao u situaciju da prospe sve dobro što je radio tokom meča.
Batler je naime bio najbolji u redovima Majamija s 23 poena, 11 skokova i devet asistencija.
Embid je kod Filadelfije imao dabl-dabl učinak sa 27 poena i 12 skokova, a Harden je meč završio s 20 poena i 12 asistencija.

Šarlot Hornetsi su jedna od najslabijih ekipa lige ove sezone, ali sinoć su ostvarili i petu pobjedu u nizu kada su kod kuće bili bolji od Detroit Pistonsa s 117:106.
Međutim, pobjeda Hornetsa ostaće u sjeni teške povrede njihove najveće zvijezde Lamela Bola kojem prilikom jednog driblinga desno stopalo nije proklizalo parketom na željeni način te je osjetio snažan pritisak i bol na njemu.

Bol je treneru odmah rekao kako je čuo da je nešto puklo, a Hornetsi su nakon susreta potvrdili da se radi o frakturi desnog zgloba koja bi ga s terena mogla udaljiti nekoliko sedmica.
Najbolji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Teri Rozier s 22 poena, dok je kod Pistonsa neočekivano briljirao Hamidou Dialo koji je pogodio deset od 15 šuteva te susret okončao s 23 poena.

Oznake: Filadelfija, Majami