Magija se nastavlja: Katai produžio ugovor sa Zvezdom

31.05.2024. | 13:08

Srpski fudbaler Aleksandar Katai potpisao je novi ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je beogradski klub.

Katai je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju da se saradnja nastavi za još jednu godinu.

– Veoma je važno kada na početku prelaznog roka možete da kažete da ste sa igračem, koji pravi razliku u Crvenoj zvezdi – Aleksandrom Kataijem, potpisali ugovor i produžili saradnju. Katai je dugi niz godina veoma važan fudbaler za Zvezdu. Bitan je na terenu i u svlačionici. Tokom prethodnih sezona vidjeli smo da je igrač koga publika pozdravlja i voli. Srećni smo u klubu što smo produžili ugovor s Kataijem. Vjerujem da će u narednim godinama biti ono što je bio sve vrijeme u Crvenoj zvezdi – istakao je sportski direktor kluba Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Katai je ove sezone na 32 utakmice postigao 12 golova, iako je na početku sezone imao problema s povredom.

– Mislim da su povrede sa početka sezone, koje se, nadam se, više neće ponavljati, odložile produžetak ugovora, pa smo sačekali da se završi sezona. Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim, ali i u Beogradu s porodicom, ne moram nigdje da se selim. Iako još ne planiram, iskreno se nadam da ću ovdje završiti karijeru. Titule i duple krune su samo potvrda našeg dobrog rada. Kao tim sigurno rastemo iz godine u godinu, vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Želim da i u narednom periodu osvajamo titule, duple krune, igramo Ligu šampiona, kao i da nastavim da postižem golove – izjavio je Katai.

U dresu Crvene zvezde odigrao je 270 utakmica i postigao 127 golova. Na vječnoj listi strijelaca, ako se računaju samo takmičarske utakmice, ima 113 pogodaka i četiri gola ga dijele da prestigne Darka Pančeva i probije se na sedmu poziciju. Takođe, Katai je postigao 101 gol u Superligi Srbije i tri pogotka ga dijele od toga da bude najbolji strijelac u istoriji pomenutog takmičenja.