Mađarice ostavile Srbiju bez plasmana na OI

20.03.2021. | 19:59

Ženska rukometna selekcija Srbije izgubila je i drugi meč u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pošto je u Đeru poražena od Mađarske 31:23. Iako su na turnir otišle pune samopouzdanja, srpske rukometašice ponovo neće učestvovati na Olimpijskim igrama.

Drugi meč na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Đeru – drugi poraz srpskih rukometašica. Mađarska je odnijela trijumf od 31:23, što praktično znači da Srbija ponovo neće učestvovati na Olimpijskim igrama.

Istina, teoretska šansa još postoji, ali je potrebno da Ruskinje izgube oba meča do kraja turnira, da Srbija savlada Kazahstan, ali i da gol-razlika ide u korist srpskih rukometašica.

Igračice selektora Ljubomira Obradovića kao da nisu naučile lekciju poslije poraza od Rusije, pa su od Mađarica izgubile na vrlo sličan način.

Mađarska je odigrala brzo u napadu i borbeno u odbrani, dok su srpske rukometašice napravile veliki broj tehničkih grešaka, a bilo je i promašenih zicera.

Na golu Mađarske blistala je Blanka Biro, dok su na drugoj strani Jovana Risović i Katarina Tomašević tek na trenutke ulivale sigurnost srpskom timu.

Mađarska je na poluvremenu imala četiri gola prednosti (16:12), ali se igra Srbije potpuno raspala u drugih 30 minuta.

Najveći problem za Srbiju bila je igra u napadu. Malo golova sa pozicije lijevog beka, krila su bila odsječena, dok lopte ka pivotima nisu prolazile.

Istakla se, doduše, Marina Dmitrović, koja je postigla šest pogodaka sa pozicije desnog beka, ali to je bilo premalo za raspoloženu ekipu Mađarske, u kojoj je dominirala Anika Kovačič.

Srbija još jednom propušta Olimpijske igre, a posljednji put su naše rukometašice nastupale u Seulu 1988. godine i do pod nazivom SFRJ.

Do kraja turnira Srbiji je ostalo da odigra još jedan meč, protiv Kazahstana u nedjelju od 17.30, ali taj meč će biti bez rezultatskog značaja, osim ukoliko Kazahstanke ne naprave čudo neviđeno i večeras savladaju Rusiju.