Mađari ponizili Engleze, a Nijemci spakovali „petardu“ Italijanima, pobjeda Crne Gore

14.06.2022. | 23:04

Spektakularni rezultati u Ligi nacija, Mađarska je savladala Englesku sa 4:0 u gostima, dok je Njemačka kao domaćin demonstrirala silu nad Italijom i ostvarila ubjedljivu pobjedu sa pet postignutih golova (5:2).

Sve ekipe učestvuju u takmičenju A Lige nacija, grupa 3, a poslije četiri odigrana kola potpuno iznenađujuće Mađarska je prva na tabeli sa sedam poena.

Mađarska je priredila spektakl u Vulverhemptonu pobijedivši sa 4:0, uz dva gola Roberta Salaja i po jedan Žolta Nađa i Danijela Gazdaga.

Englezi su bili dominantni na terenu, ali je Mađarska pokazala kako treba realizovati idealne šanse.

Spektakl u trećoj grupi upotpunila je Njemačka koja je sa 5:2 deklasirala Italiju golovima Jošue Kimiha, Ilkaja Gindoana, Tomasa Milera i Tomasa Vernera, koji je dvaput uspio da savlada Đanluiđija Donarumu.

Golovi za Italiju su djelo Vilfreda Gnonta i Alesandra Bastonija, ali tek pošto je njihova reprezentacija primila svih pet golova.

Sjajna Crna Gora u Bukureštu

Fudbaleri Crne Gore izvojevali su zlata vrijednu pobjedu u četvrtom kolu B divizije Lige nacija. Izabranici Miodraga Radulovića slavili su protiv Rumunije u Bukureštu, a centralna figura meča bio je Stefan Mugoša koji je sa tri gola materijalizovao odličnu igru kompletne ekipe. U drugom meču grupe, BiH je pobijedila Finsku sa 3:2.

Rumunija je na početku meča imala inicijativu, na krilima navijača, na krilima pobjede protiv Finske u prošlom kolu, bila je ofanzivnija, ali nije uspijevala da stigne do prilike za postizanje gola. Odbrana Crne Gore je bila odlična, a izabranici Miodraga Radulovića su čekali na priliku da urade nešto više iz kontranapada.

Sredinom prvog poluvremena, Crna Gora je ozbiljno pripretila preko Marka Vešovića i Aleksandra Šćekića, ali je mreža Rumuna ostala netaknuta. Uslijedio je period izuzetno nervozne igre na obje strane, mnogo verbalnih sukoba, prilično grubih startova, a u 42. minutu je uslijedio veliko slavlje Crne Gore, jer je Stefan Mugoša poslije sjanog kornera koji je izveo Marko Janković uspio da zatresu mrežu, uspio je da utiša publiku u Bukureštu – 1:0. Mogla je Rumunija do izjednačenja do kraja prvog poluvremena, ali je Milan Mijatović uspio da skine zicer koji je imao Mario Štefanesku.

U nastavku meča, Rumunija je krenula na sve ili ništa, ostavila je mnogo slobodnog prostora, a kazne su stigle veoma brzo. U 56. minutu, Stefan Mugoša je na asistenciju Vladimira Jovovića povisio na 2:0. Nedugo zatim, Rumuni su uspjeli da zatresu mrežu, ali je poslije intervencije iz VAR sobe, gol poništen zbog ofsajda. Samo nekoliko minuta kasnije, Mugoša je sjajno primio loptu, a zatim, rezantnim udarcem uspio još jednom da zatrese mrežu Rumuna.

Navijači su utihnuli, Crna Gora mirno privela meč kraju, a ostvareno dobija na težini ako se naglasi da u sastavu Crne Gore nije bilo – Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića, Seada Hakšabanovića, Uroša Đurđevića, Milutina Osmajića….

U drugom meču grupe BiH je na svom terenu pobijedila Finsku sa 3:2, pa uoči posljednje dvije runde. BiH ima osam, Crna Gora sedam, Finska četiri, a Rumunija tri boda.