Luis Hamilton slavio u Abu Dabiju

01.12.2019. | 16:39

Aktuelni šampion Formule 1, Luis Hamilton, dominantnom predstavom trijumfovao je na posljednjoj trci sezone ispred Maksa Ferstapena i Šarla Leklera.

Dobar start smo vidjeli u Abu Dabiju, nije bilo većih problema osim kontakta Gaslija i Peresa.

Čiim se izašlo na pravac tako je Lekler obišao Maksa Ferstapena, probao je isto to da uradi i Fetel, ali se Maks odbranio. Već u 4. krugu je DRS isključen zbog tehničkih problema, za to vrijeme Hamilton već postavlja najbrži krug trke.

Ubrzo se Botas probio do borbe za bodove, a prvi potez (odlazak u boks) povukao je Lando Noris, a ubrzo su i ostali krenuli za njim. Lekler po izlasku iz boksa postavlja najbrži krug, a Sajnc izlazi sa staze kako bi zadržao poziciju i izbjegao incident sa Rikardom.

Po ugledu na Sajnca i Rikarda, Đovinaci i Kubica su imali svoj incident. Kubica nije želio da se skloni i otvori prolaz, pa je došlo do malo jačeg udarca i bili su pod istragom. Hamilton je iskoristio prozor, otišao u boks i vratio se sa najbržim krugom trke.

Nije bilo previše uzbuđenja u ovoj trci, a vidjeli smo i sjajnu borbu Šarla Leklera i Maksa Ferstapena, poslije koje je umalo došlo do incidenta, ali su njih dvojica bili vrlo oprezni, ma koliko bili agresivni.

Još jedna borba Ferarija i Red Bula priređena nam je pred sam kraj trke kada smo gledali fantastičan duel Sebastijana Fetela i Aleksandera Albona, gdje je takođe umalo došlo do incidenta, ali je sve bilo čisto. Za to vrijeme, Luis Hamilton je postavio najbrži krug trke vremeno 1:39:715.

Upravo je on bio pobjednik, Luis Hamilton. Uspio je šampion na dominantan način da osvoji Abu Dabi i da iza sebe ostavi Ferstapena i Leklera, koje je uspio da isprati fantastični Valteri Botas koji je trku počeo sa začelja.

Albon i Fetel su bili na pozicijama 5 i 6, da bi Peres, Noris, Kvjat i Sajnc kompletirali najboljih deset. Rikardo, Hulkenberg, Raikonen, Magnusen, Grožan, Đovinaci, Rasel, Gasli i Kubica završili su poredak, da bi jedini odustao Lans Strol.

Pobjedom broj 84 za Luisa Hamiltona završena je i ova sezona Formule 1. Nadamo se da ste uživali i najbrži svjetski karavan ponovo ćemo pratiti zajedno 2020. godine.

 

Izvor.(B92)