Ludnica na “Čika Dači”: Radnički prvi put u istoriji ušao u polufinale Kupa

11.04.2024. | 19:48

Radnički 1923 u sjajnom ambijentu “Čika Dače” napravio istorijski uspjeh.

Radnički 1923 iz Kragujevca posljednji je učesnik polufinala Kupa Srbije. Poslije Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, tim Feđe Dudića izborio je plasman na ispunjenom stadionu “Čika Dača”, pobijedivši Novi Pazar 3:1 u sjajnom ambijentu. Parovi polufinala biće određeni u petak, na žrijebu u Fudbalskom savezu Srbije, a polufinale će biti igrano 24. aprila.

Kragujevčani su trijumfom protiv Pazaraca još jednom potvrdili da su najprijatnije iznenađenje u srpskom fudbalu ove sezone, jer su ostvarili čak 16. pobedu u 23 utakmice pod vođstvom trenera iz BiH, koji je preuzeo ekipu krajem septembra.

U Superligi, “Crveni đavoli” boriće se u posljednjem kolu pred plej-of za četvrtu poziciju na tabeli, jer sada imaju isti broj bodova kao i Vojvodina (47), a ispod njih je Čukarički, sa 45. Uz to, u borbu za Evropu ići će i preko Kupa, u kojem ih sigurno niko neće uzimati za autsajdere.

Plasman u polufinale Radničkom 1923 obezbijedili su golovima Kilijan Bevis u 31. minutu, Milutin Vidosavljević u 35. iz penala i Dilan Ortiz u nadoknadi vremena, nakon sukoba kraj klupa u kojem je pokazan crveni karton šefu struke domaćih, prenosi Mondo.

Sa druge strane, za Pazar je pogodio Nikola Srećković i taj gol bio je malo da Adem Ljajić i saigrači nastave borbu za trofej. Pred njima je sada takmičenje u plej-autu, uprkos visokim ambicijama na startu sezone.