Ludilo u Lesteru: Fudbaleri Totenhema golovima u nadoknadi savladali “Lisice” VIDEO

19.01.2022. | 22:49

Fudbaleri Totenhema pobijedili su Lester na gostovanju poslije nevjerovatnog preokreta i golova Stivena Bergvajna u dubokoj nadoknadi vremena – 3:2!

Delovalo je da će Antonio Konte upisati prvi poraz u Premijer ligi na klupi Spursa, poslije osam mečeva, ali je holandski napadač pogocima u 90+5. i 90+7. minutu potpuno okrenuo situaciju i donio veliko slavlje londonskom timu u duelu zaostalog 17. kola Premijer lige.

Pravi Konteov džoker bio je Bergvajn, imajući u vidu da je u igru ušao tek u 79. minutu. Kad se činilo da se meč neće dobro završiti po goste, bio je u pravim pozicijama i tresao mrežu.

Najprije se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i zakucao loptu iza leđa Kaspera Šmajhela, da bi zatim iskoristio nesmotrenost domaćih igrača, u kontri pobjegao, predriblao Šmajhela i postavio konačan rezultat.

Totenhem je sa nova tri boda došao do ukupno 36 na poziciji pet. Ima samo poen manje od četvrtoplasiranog Vest Hema, ali i tri utakmice manje, prenosi Sportklub.

U odnosu na trećeplasirani Čelsi je na minus 8, uz četiri utakmice manje. Više ni mesto broj tri ne deluje tako daleko, naročito ukoliko Spursi uspijuu da savladaju Plave u sljedećem kolu.

Okršaj na King pauer stadionu donio je sjajnu predstavu. Totenhem je napadao, konstantno prijetio, dok je Lester koristio kontra napade i tako dolazio do golova.

Patson Daka je pogodio u 24. minutu, zatim je Hari Kejn u 38. izjednačio 250. golom u klupskom fudbalu, ali su “Lisice” došle do nove prednosti preko Džejmsa Madisona u 76.

Ostao je taj rezultat aktivan sve do duboke nadoknade kad se ukazao Bergvajn, kreirao veliki obrt i ponoo epitet apsolutnog junaka.

Lester ostaje na desetom mjestu sa 25 bodova. U sljedećoj rundi dočekuje Brajton.