“Lud” meč u kvalifikacijama: Pogledajte kako je Nigerija ispustila vođstvo od 4:0 VIDEO

13.11.2020. | 20:28

Sve kvalifikacije, za bilo koje veliko takmičenje, sa sobom nose određenu draž, ali djeluje da su one za Kup afričkih nacija jedine apsolutno nepredvidive.

To potvrđuje i rezultat sa današnjeg okršaja između Nigerije i Sijera Leonea koji je završen rezultatom 4:4, iako tih osam pogodaka nisu najjači utisak sa ovog meča, već način na koji se do njega došlo. “Super orlovi” su do 29. minuta vodili sa 4:0, ali su potom uspjeli da prokockaju ogromnu prednost i stignu samo do boda u nigerijskom Beninu.

Nigeriji je ovo prvi “kiks” u kvalifikacijama za takmičenje koje bi trebalo da se odigra u Kamerunu početkom 2022. godine, mada selekcija Gernota Rora vjerovatno ni sama ne zna kako je uspjela da prokocka današnju prednost. Nigerijci su poveli golom Aleksa Ivobija od četvrtog minuta, a onda su između 21. i 29. minuta još tri puta tresli mrežu rivala. Prvo je pogodio Viktor Osimen, potom ponovo Ivobi, a seriju pogodaka domaćeg tima zaokružio je vezista Viljareala Samuel Čukvueze.

https://www.youtube.com/watch?v=7Sq7ZLpbmS8&feature=emb_title

Iako nije tako delovalo u završnici prvog poluvremena, pogodak Kvamea Kvea iz 41. minuta utakmice bio je možda i ključan kada je povratak Sijera Leonea u igru. Gosti više nisu morali da jure četiri, nego tri gola prednosti, a na kraju su uspjeli da ih postignu u rasponu od svega 14 minuta. Alhađi Kamara je pogodio u 72. minutu, Mustafa Bundu je osam minuta kasnije uneo potpunu dramu u meč, dok je konačan rezultat postavio Kamara u 86. minutu, svojim drugim pogotkom na meču. Na sve probleme domaćeg tima se nadovezala i neprijatnost Viktora Osimena, koji je u 78. minutu morao van terena jer je doživio nezgodan pad i povrijedio zglob ruke.

Sijera Leoneu je ovo bio drugi bod u grupi L, čime je selekcija Džona Kejstera zadržala šanse za plasman na završni turnir, ali će za to biti neophodno da ostvari i neku pobjedu u drugoj fazi takmičenja.