Loše vijesti za Tursku: Vargas povrijedila rame, OI pod znakom pitanja

17.11.2023. | 13:17

Glavna odbojkaška vijest ovih dana ne tiče se nijedne utakmice, već velike svjetske zvijezde koja bi mogla da propusti Olimpijske igre naredne godine.

Turski portal “Voleybol Magazin” objavio je da Melisa Vargas ima velikih problema sa povredom ramena i da je čak pod upitnikom naredno reprezentativno takmičenje.

Naravno, daleko je sljedeće ljeto, ali čim je vijest ovako odzvonila u Turskoj, znači da nije nimalo naivno.

Melisa je obnovila povredu ramena na treningu njenog tima – Tjanđina u Kini, nije mogla da igra posljednje tri utakmice i postoji nagovještaj da je teža povreda u pitanju.

Koliko će odsustvovati i šta će sve propustiti trenutno ne može tačno da se procijeni, ali jasno je koliko bi njeno neigranje uticalo i na klub i na reprezentaciju.

Naturalizovana Kubanka je ove godine zaigrala za Tursku i odmah su sa njom stigli istorijski uspjesi. Zlato u Ligi nacija, zlato na Evropskom prvenstvu, pa ovjera olimpijske vize…

Bez nje Turska je sasvim drugi tim, tako da trenutno sigurno svi ljubitelji odbojke u toj zemlji priželjkuju da povreda ipak nije teža i da će se brzo vratiti u klub, a i biti spremna za naredne velike reprezentativne izazove.

Oznake: Odbojka, Turska