Loša uvertira pred meč sa Zvezdom: Lajpcig se obrukao protiv Majnca

04.11.2023. | 18:31

Fudbaleri Lajpciga napravili su izuzetno lošu uvertiru pred dolazak u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu Lige šampiona, pošto su sa 2:0 poraženi od posljednjeplasiranog Majnca u 10. rundi Bundeslige.

Bikovi su doživjeli ogroman kiks, imajući u vidu da su izgubili od rivala koji do sada nije imao nijednu pobjedu.

Lajpcig je, očigledno, u krizi. Tokom nedjelje je ispao na startu Kupa Njemačke porazom od Volfsburga (0:1), a sada je ponovo razočarao svoje i obradovao Zvezdine navijače.

Nema dileme da će srpskom prvaku porasti samopouzdanje uoči okršaja u utorak od 21 sat. Još jednom su na Marakani vidjeli da protiv Bikova može da se igra, što uliva nadu u bolji ishod nego u prošlom duelu na Red Bul areni (1:3).

Podatak da je Lajpcig imao samo dva šuta u okvir gola u Majncu dovoljno govori kako se prikazao. Imala je ekipa Marka Rozea veći posjed lopte, ali nije znala šta će sa njom i na koji način da ugrozi domaćina.

Jedine kakve-takve prilike imali su Kristof Baumgartner i Ćavi Simons. Nedovoljno za ekipu takvog kalibra na gostovanju davljeniku, piše Sportal.

Brideće Rozeu i igračima obrazi zbog takve utakmice i ishoda. Majnc je do velika tri boda stigao golovima Li Jae Sunga u 76. minutu i Leandra Bareira u 82. minutu.