Ljubojević osudio napade na Zeljkovića: Rezultati pokazuju da je uradio mnogo za naš fudbal

30.09.2022. | 18:19

Fudbalski savez Republike Srpske postoji 30 godina, a tek dolaskom Vice Zeljkovića počeli su pozitivni vjetrovi u ovom Savezu, te svaki napad prema tom čovjeku i njegovoj porodici je za osudu, poručuje predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka, Darko Ljubojević.

Nekadašnji fudbaler i sportski direktor Borca ističe da je predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković za dvije godine uradio mnogo za fudbal, ne samo u Banjaluci i Republici Srpskoj, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini.

,,Osuđujem napade na Zeljkovića i njegovu porodicu. To je čovjek koji je mnogo toga uradio za fudbal. U posljednje dvije godine uspio je riješiti da fudbalski timovi plaćaju samo 50 odsto kotizacije, kao i službena lica. To je vrlo značajno za svaki klub, jer kotizacije za takmičenja su preskupe. Takođe, Banjaluka će sad moći da se pohvali vještačkom travom na stadionu FK Borac”, kaže Ljubojević.

Zeljković je juče najavio tužbe za klevetu protiv pojedinih novinara i medija, jer, kako je naveo, u kontinuitetu iznose lažne tvrdnje zbog kojih trpi njegova porodica, a čak su izloženi i direktnim prijetnjama po život. On tvrdi da rezultati koje postiže na čelu Fudbalskog saveza ne odgovaraju određenim interesnim grupama.

Ljubojević zato upravo u prvi plan ističe te rezultate. Napominje da su konačno fudbalski savezi, koje vodi Zeljković, postali servis klubovima i da imaju odličnu saradnju.

,,Predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković, iako je mlad, ima znanje i osjećaj za situaciju u kojoj se nalaze svi klubovi na ovom prostoru. Moja podrška mu neće izostati, kao i svakom drugom ko doprinosi razvoju fudbala na ovim prostorima”, naglašava Ljubojević.