Ljubiša Tumbaković novi selektor Srbije?

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije u pregovorima je sa Ljubišom Tumbakovićem, koji bi uskoro mogao da sjedne na klupu državnog tima, saznaje Sport Klub iz dobro obaviještenih izvora.

Iako su Orlovi poslije debakla u Kijevu, u meču trećeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. na stadionu “Rajko Mitić” pobijedili selekciju Litvanije 4:1, izgleda da je došao kraj saradnji sa osporavanim Mladenom Krstajićem.

Doskorašnji selektor reprezentacije Crne Gore trenutno je na pregovorima sa čelnicima FSS, koji su podijeljeni u ideji da baš Tumbaković preuzme brigu o državnom timu, saznaje Sport Klub.

Srbija je treća u grupi B sa 4 boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom.

Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. sjedio je na klupi selekcije Crne Gore.Ostavite komentar: