Ljubičić obradovao Federerove navijače: Švajcarski teniser se vraća u Australiji

10.11.2020. | 11:11

Malo duži godišnji odmor uskoro će završiti za Banjalučanina Ivana Ljubičića, jer je Rodžer Federer počeo trenirati i namjera mu je igrati na “Australijan Openu”, a to mu je bio i jedini nastup u ovoj godini na izmaku.

Legendarni je Švajcarac u Melburnu bio u polufinalu, poražen od Novaka Đokovića, potom je uslijedila pandemija korona virusa, ali i Federerovi problemi s desnim koljenom.

Faza oporavka

Jedna, pa druga operacija. Uglavnom, odavno je objavio da se neće vraćati tenisu nakon restarta “Toura”. Sada je opet uzeo reket u ruke.

“Još je u fazi oporavka, rekao bih da stvari idu u najboljem mogućem pravcu”, rekao je Ljubičić, jedan od dva Federerova trenera (Severin Luti je drugi), za italijanski portal OKtennis.it, te dodao:

“Sve više i više trenira, sve bolje i bolje. I ja sam znatiželjan da vidim koliko ćemo naporno moći raditi u sljedećim mjesecima”.

Švajcarac je zasad otkrio da će igrati “Australijan Open”, no njegov se teniski kalendar dalje od toga ne zna.

“Danas vam sigurno ne mogu reći što ćemo raditi u aprilu. Znam da želimo što prije otići u Australiju, igrati dobro na Australijan Openu i nakon toga evaluirati situaciju korak po korak. Važno je tako ići i promatrati kako se ponaša u periodima odmora. Tako smo uvijek radili”, podsjeća Ljubičić, koji je Federerov trener od 2016. godine.

Od tada je Švajcarac osvojio tri Grend Slema turnira, pritom je prekinuo post od četiri i po godine. Mnogi za te uspjehe Švajcarca zaslužnim smatraju upravo Ljubičića, makar on to ni u ludilu ne bi rekao.

Baš nas zanima što će Federer ponuditi na pragu 40. rođendana, ima li u njemu magije i snage za još jedan juriš, pa i trofej s Grend Slem turnira. Nedavno ga je uhvatio Rafael Nadal, sada su poravnati na vrhu s 20 titula. Da ne biste mislili kako je Ljubičić plandovao zbog povede njegova igrača, taj godišnji odmor morate uzeti s rezervom, jer to je vrijeme nekada treći tenisaer svijeta i jedan od najboljih koje je Hrvatska imala, iskoristio da bi dodatno osnažio svoju menadžersku agenciju “Lj Sports Group”.