Liverpul u finalu Lige šampiona

03.05.2022. | 23:20

Fudbaleri Liverpula pobijedili su Viljareal rezultatom 3:2 u revanšu polufinala Lige šampiona.

Liverpul je u prvom meču slavio sa 2:0, a u drugom sa 3:2 i ukupnim rezultatom 5:2 odlazi u finale gdje čeka boljeg iz duela Reala i Sitija.

Prvo poluvreme je bilo košmarno za Liverpul, Viljareal ih je zaista pregazio i to se vidjelo već u uvodnim minutima, a onda je u 3. minutu uslijedio šamar.

Dija je bio najspretniji u petercu Liverpula i utakmica samo što je počela, a Viljareal je došao do pogotka.

Nastavila se dominacija žute podmornice, vjerovali ili ne, Liverpul nije imao nijedan šut u okvir gola u prvom poluvremenu, a kako su minuti prolazili tako je situacija bivala sve teža.

Tražio je Viljareal penal u 39. minutu, Lo Selsa je u kaznenom prostoru srušio Alison, ali sudija i VAR nisu tako mislili pa je španski tim ostao bez jedanaesterca, ali…

Nisu dugo žalili, pošto je samo dva minuta kasnije Frensis Kokelan odlično skočio i zatresao mrežu Liverpula. Englezi na koljenima, 2:0 za Viljareal i eksplodirao je Madrigal.

U drugom poluvremenu se situacija na terenu drastično promijenila. Viljareal se malo povukao, što je i bilo očigledno, a to je bio znak za izabranike Jirgena Klopa da svim snagama krenu naprijed.

Liverpul je prijetio uglavnom preko desnog boka, a najopasniji je bio u 55. minutu kada je lopta pogodila prečku poslije šuta Trenta Aleksandera Arnolda, ali je ipak najviše donio Luis Dijas.

On je ušao u igru umjesto Dijoga Žote i potpuno promijenio igru Liverpula. Fabinjo je ulio nadu u 62. minutu, kada je loptu šutnuo kroz noge Ruljiju i pravo u mrežu za 2:1, ali to nije sve.

Samo 4 minuta kasnije Luis Dijas rješava odbranu žute podmornice, donosi izjednačenje glavom poslije centaršuta, 2:2, ukupno 2:4 i već je tada bilo jasno da će Liverpul u finale.

Ipak, za konačnih 3:2 postarao se Sadio Mane! Bio je na svojoj polovini terena kada je dobio loptu, ispred njega nije bilo nijednog defanzivca Viljareala već samo golman Rulji koga je na 30ak metara od gola lako obišao, pa se ušetao u gol.

Do kraja susreta nismo videil mnogo toga, ali je isključen Kapue, fudbaler Viljareala i meč je završen uz ovacije svih prisutnih.

Liverpul čeka boljeg iz duela Real Madrid – Mančester siti koji se igra u srijedu od 21 čas.