Liverpul stigao do novog trofeja, Čelsi pao nakon neviđene penal drame

27.02.2022. | 21:25

Fudbaleri Liverpula osvojili su Liga kup Engleske, pošto su savladali Čelsi na “Vembliju” nakon izvođenja penala sa 11:10 (0:0).

U nevjerovatnoj penal seriji, za Liverpul su pogađali svi igrači, zajedno sa golmanom Kuivinom Keleherom, dok je Čelsijev tragičar bio golman Kepa Arizabalaga, koji je promašio 11. penal.

Ovaj poraz ide „na dušu“ i Tomasu Tuhelu, koji je u posljednjim minutima produžetka uveo Kepu umjesto Eduarda Mendija, koji je tokom 120 minuta imao šest odličnih intervencija.

Utakmica je od prvog minuta bila sadržajna, a bilo je i poništenih golova uz sumnjive sudijske odluke.

Prvu šansu na meču u 6. minutu propustio je Pulišić koji je sa svega nekoliko metara pogodio golmana Kelehera.

Narednu priliku je imao Mejson Maunt, a Liverpul je pripretio preko Salaha i Manea. Egipćanin je solidno šutirao, igrači Liverpula su ubrzo tražili penal zbog igranja rukom jednog fudbalera Čelsija u kaznenom prostoru, ali ga nisu dobili.

Liverpul je i u 49. minutu tražio najstrožu kaznu poslije pada Salaha u šesnaestercu, ali sudija Stjuart Atvel se nije oglasio. Samo nekoliko trenutaka kasnije Maunt je nije imao sreće – pogodio je desnu stativu.

Salah se sredinom drugog poluvremena našao u sitauciji 1 na 1 sa Mendijem, lobovao ga je, ali je promašio.

Ubrzo nakon toga Mane je asistirao za Matipa, koji je bez problema ubacio loptu u mrežu, ali je nakon sugestije iz VAR-a gol poništen.

Poništen je i Havercov pogodak zbog ofsajda u kom su se našli Verner i Lukaku.

Liverpul je u posljednjih desetak minuta regularnog dijela bio opasniji rival, ali se otišlo u produžetke.

Čelsi je u prvom produžetku još jednom zatresao mrežu Crvenih, međutim, VAR je u 98. minutu poništio pogodak Lukakua zbog ofsajda.

Treći gol Tuhelove ekipe poništen je zbog Havercovog ofsajda u 109. minutu.

Završnih deset minuta nije bilo pretjerano sadržajno, ali su penali odlučili i Liverpul je po deveti put u istoriji osvojio Liga kup.