Liverpul i PSŽ prošli u četvrtfinale Lige šampiona

11.03.2021. | 07:32

Liverpul i Pari Sen Žermen prošli su u četvrtfinale Lige šampiona.

Liverpul je savldao Red Bul Lajpcig sa 2:0, dok su Pari Sen Žermen – Barselona utakmicu završili 1:1.

Oba susreta su Liverpul i Red Bul Lajpcig odigrali na “Puškaš areni” u Budimpešti.

Jasno je bilo da će njemački tim željeti da što prije dođe do gola, da prepolovi zaostatak od 0:2, ali i pored dobre igre s obje strane, u prvih 45 minuta nije bilo golova.

Šansi jeste – tri puta je za Liverpul probao Diogo Žota, pa Salah, Aleksander-Arnold, sve je odbranio Peter Gulači, ali ni Lajpcig nije ostao dužan – Dani Olmo, Kevin Kampl i Emil Forsberg su prijetili, međutim na odmor se otišlo sa 0:0.

Velika borba i u nastavku, ali prva prava prilika tek u 65. minutu, kada Lajpcigov Aleksander Serlot pogađa prečku. Svega šest minuta kasnije, sve je bilo jasno. Odlična kontra Liverpula, Salah je egzekutor, poveo je Liverpul i jasno je bilo od tog trenutka da će proći dalje.

Tri minuta kasnije, još jedan dobar napad Liverpula, Divok Origi sa desne strane pronalazi Sadija Manea na petercu za 2:0. Isti strijelci za Liverpul kao i u prvoj utakmici protiv njemačkog tima. Promjene rezultata do kraja nije bilo, Liverpul je u četvrtfinalu, malo da se zaliječe rane navijača iz Premijer lige, poslije serije loših rezultata.

Za to vrijeme, u Parizu je Barsa dominirala, što je takođe bilo očekivano, jer su Katalonci jurili veliki zaostatak – 1:4 sa svog stadiona. Tako smo prije prvog viđenog gola, vidjeli šanse za Barsu, koje su propsutili Usman Dembele i Seržinjo Dest (pogodio prečku).

A da će Katalonci dobro zapamtiti šta im je radio Kilijan Mbape u ovom dvomeču, vidjelo se u 31. minutu, kada je francuski reprezentativac bio siguran sa bijele tačke za vođstvo “Svetaca”.

Brzo odgovaraju gosti – prvo nova šansa za Dembelea, a onda Mesi za 1:1 u 37. minutu. Mogla je Barsa već do odmora do potpunog preokreta, međutim… Treći minut nadoknade se igrao, Lionel Mesi je imao jedanaesterac, ali je golman Parižana, Kejlor Navas to odbranio i na odmor se otišlo sa 1:1.

Nije se mnogo zamarao domaćin, bukvalno je u drugom poluvremenu prepustio igru Barseloni, odličan bio u defanzivi, tako da Katalonci nisu ozbiljnije zaprijetili, iako su tokom utakmice ukupno uputili 20 šuteva ka golu Parižana, deset u okvir gola, na kraju samo 1:1, nije bilo novog čuda, PSŽ se slatko osvetio za eliminaciju iz 2017. godine.