Litvanci mogu pomoći srpskim fudbalerima: Orlovi bi mogli prečicom do EP

16.11.2023. | 09:40

Fudbalerima Srbije potreban je samo bod protiv Bugarske u Leskovcu (nedjelja, 15 časova) da se plasira na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, ali do završnice poslije 24 godine može i prečicom.

Naime, ako večeras Crna Gora ne pobijedi Litvaniju u Podgorici od 20.45, Orlovi će osigurati nastup na završnici.

“Ne bih imao ništa protiv da se to dogodi”, rekao je selektor Dragan Stojković prije puta na prijateljski meč u Belgiju.

Kako je u Kaunasu između ove dvije selekcije bilo 2:2, a da su Sokolovi realno izgubili nadu da mogu da prestignu Srbiju, ne bi bilo čudo da Litvanci pomognu srpskim fudbalerima.

Jasno, domaćin će se mučiti sa unaprijed dobijenom utakmicom.

“Najteže je igrati ovakve utakmice. Na papiru jesmo bolji, ali moramo biti maksimalno fokusirani svih 90 minuta. Svi znamo šta se dogodilo u Kaunasu, možda prevagnu ti bodovi što smo izgubili tamo, možda će nam baš to faliti za plasman na Evropsko prvenstvo”, rekao je štoper Crne Gore Igor Vujačić.

Bez Savića i Marušića

Problem Crnogorcima predstavlja činjenica da će biti bez dvojice, uz Stevana Jovetića, najboljih igrača – Stefana Savića i Adama Marušića. Prvi je suspendovan zbog kartona, a drugi je povrijeđen i preskače susret u Podgorici.

Njih dvojicu bi trebalo da zamene Vujačić i Marko Vešović, koji su se vratili među Sokolove poslije pauze.

Iz tog razloga dodatan poziv je dobio ofanzivac Vojvodine Andrija Radulović, koji u posljednje vrjeme igra fantastično i dao je dva gola u pobjedi nad TSC-om. Utakmica između Crne Gore i Litvanije igra se od 20.45.