Lionel Mesi ponovo najbolji na svijetu

02.12.2019. | 23:35

Argentinac Lionel Mesi je na svečanosti u Parizu osvojio nagradu „Zlatna lopta“ za najboljeg fudbalera na svijetu, koju dodjeljuje „Frans fudbal“. Fudbaler Barselone je rekordni šesti put osvojio prestižnu nagradu, ovoga puta ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

Mesi je „Zlatnom loptom“ krunisao odličnu individualnu godinu, u kojoj je nagrađen i Fifinom nagradom za „najboljeg fudbalera godine“ kao i „Zlatnom kopačkom“ za najboljeg strijelca u Evropi.

U 34 utakmice španske lige i Lige šampiona u 2019. godini, Mijesi je postigao 36 golova, zabilježio deset asistencija i bio među liderima u ključnim dodavanjima, kao i uspješnim driblinzima.

Fudbaler Barselone šesti put je osvojio prestižnu nagradu „Zlatna lopta“, čime je postao rekorder, ispred Kristijana Ronalda koji je osvojio jednu manje, prenosi Sputnik.

Srpski fudbaler Dušan Tadić, kapiten Ajaksa, podijelio je 20. mjesto sa Pjer-Emerikom Obamejangom iz Arsenala.

Holanđanin Matijas de Liht iz Juventusa dobio je „Kopa“ trofej kao najbolji mladi igrač, dok je Brazilac Alison Beker iz Liverpula osvojio trofej „Lav Jašin“ za najboljeg golmana.

U ženskoj konkurenciji najbolja je Amerikanka Megan Rapino.