Lijepe vijesti za Novaka iz Njujorka, ali nije sve još gotovo

26.03.2022. | 09:55

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams ukinuo je vakcinaciju za sportiste, što znači da bi Novak Đoković mogao da se nađe na US Openu ove godine, ali nije sve baš tako jednostavno. Problem pravi činjenica da Sjedinjene Američke Države i dalje nisu promijenile regulativu za ulazak u zemlju.

U čemu se zapravo krije začkoljica? U činjenici da bi srpski i svjetski broj jedan mogao da zaigra na Grend slemu US Open, ali je trenutno nepremostiva prepreka to što ne bi imao omogućen ulazak u SAD.

Ipak, pretpostavlja se da bi do 29. avgusta za kada je zakazan početak velikog turnira u Njujorku, Amerika mogla da popusti mjere, što se svakako ogleda u odluci Njujorka i gradonačelnika Erika Adamsa.

Besmisleno pravilo je konačno ukinuto, a čini se da je zbog njega najviše ispaštao as Bruklina Kajri Irving koji nije mogao da igra za svoj tim utakmice na domaćem terenu, dok je u isto vrijeme imao dozvolu da šeta po dvorani bez maske i da bude u svlačionici sa timom.

Čitavu zavrzlamu oko toga napravio je Njujork, ali je sada ukinuta obavezna vakcinacija za sve sportiste, ali ne i za sve građane, pa neki i dalje mogu da ostane bez posla u slučaju da i dalje odbijaju da se vakcinišu.

Naredni turnir na kojem će se Novak Đoković pojaviti poslije eliminacije u Dubaiju, biće Masters u Monte Karlu.

Oznake: Đoković, Njujork