Liga nacija: Srbija izvukla bod protiv Turske u Beogradu!

06.09.2020. | 23:00

Fudbaleri Srbije i Turske odigrali su 0:0 u utakmici drugog kola B Lige nacija.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića došli su do prvog boda u ovosezonskom takmičenju, isto kao i Turska, nakon što su obje selekcije zabilježile poraze od Rusije, odnosno Mađarske.

Srbija je ponovo iskazala mnogo slabosti i grešaka, prije svega u organizaciji igre, a na kraju može i da bude zadovoljna bodom s obzirom na to da se branila od 49. minuta zbog isključenja Aleksandra Kolarova.

Kapiten “orlova” je u roku od samo pet minuta, od završetka prvog i početka drugog poluvremena, zaradio dva žuta kartona. Prvo zbog šutiranja lopte poslije sudijskog znaka, a onda i zbog faula u sprečavanju kontre.

Od tada su Turci bili mnogo bolji rival, a može da se kaže i tokom većeg dijela meča.

Nisu imali neke velike prilike, izuzev jedne Jusufa Jazičija kada je bio pred zicerom, ali je loše zahvatio loptu ispred golmana Predraga Rajkovića.

Ipak, najbolju je imao Aleksandar Mitrović u samom finišu prvog dijela kada je bio sam kao duh pred golom Turske poslije kiksa Čaglara Sojundžua.

Napadač Fulama je promašio zicer i priliku da donese Srbiji tri boda.

Na kraju, samo bod za ekipu Ljubiše Tumbakovića i to poslije drugog meča u Ligi nacija.

I podatak za nevjericu, poslije dvije godine “orlovi” su odigrali utakmicu u kojoj nisu primili gol.

To je pozitivno, ali ono što je negativno je ponovo što Srbija nije iskazala kreativnost i ideju u napadu, prije svega se to odnosi na prvo poluvreme.

A utakmica sa Norveškom je samo za mjesec dana…