Liga nacija: Reprezentacija BiH nosi bod iz Italije

04.09.2020. | 23:16

U okviru Grupe 1 Divizije A Lige nacija u četvrtak su se u Firenci sastale Italija i BiH, a duel je završen 1:1.

Povela je BiH preko Edina Džeka, a bod za Italiju osvojio je Stefano Sensi.

Kapiten BiH Edin Džeko upisao je 100. nastup za Zmajeve, a debi na zvaničnom meču zabilježio je selektor Dušan Bajević.

Oba selektora mijenjala su tim u odnosu na ranije mečeve, ali očekivano, na to su uticali i uslovi koje diktira pandemija, kao i trenutna pripremljenost igrača.

U prvom poluvremenu, Italija je imala bolje prilike. Prvu preko Federika Kijeze u 12. minutu, a drugu preko Lorenca Insinjea koji nije iskoristio slobodan udarac sa poludistance. Lopta je nakon njegovog udarca otišla malo iznad prečke.

Reprezentacija BiH djelovala je prilično organizovano na terenu, uspijevala je da odbije sve napade domaćina i sačuva svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme donijelo je i življu igru, otvorile su se obe reprezentacije pa smo u samo nekoliko minuta vidjeli po nekoliko dobrih prilika sa obe strane.

Najbolju priliku na meču imao je Armin Hodžić u 53. minutu, ali se lopta odbila od stativu.

Prošlo je svega nekoliko minuta kada je i sa druge strane stativa spriječila promjenu rezultata. Kijeza je poslao odličnu loptu, ali je Insinje pogodio stativu.

Čini se da je ovaj tempo više odgovarao Zmajevima. Sjajan je Šugić bio u skoku, spustio je loptu za Džeka koji u 57. minutu postiže gol za vođstvo BiH 1:0.

Pritiskala je Italija nakon primljenog gola i do izjednačenja je došla u 68. minutu. Stefano Sensi je bio strijelac nakon proigravanja Insinjea.

Kako prenosi ATV portal, početak meča obilježila je neuobičajena administrativna greška na strani Italijana. Sat vremena prije početka meča, Italijani su prijavili startnu postavu u kojoj je Frančesko Aćerbi. Naknadno su iz FS Italije željeli da tu grešku isprave i u startnu postavu uvrste Đorđa Kjelinija, ali UEFA je ostala dosljedna pravilima – Kjelini može da zamijeni Aćerbija u startnih 11 samo ako Aćerbi bude prijavljen kao povrijeđen igrač. Roberto Manćini je na kraju ipak odustao od promjene kako ne bi izgubio igrača na klupi.