Lični rekord Nadala za plasman u četvrtfinale Vimbdlona

04.07.2022. | 22:15

Španac Rafael Nadal bez velikih poteškoća plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je u tri seta pobijedio Botika van de Zandshulpa rezultatom 6:4, 6:2 i 7:6 (6) za dva časa i 21 minuta igre.

Četvrti igrač svijeta je do finiša meča na Centralnom terenu kompleksa u Londonu potpuno konktrolisao dešavanja, ali je Holanđanin u trećem setu ozbiljno zaprijetio, dva puta je oduzeo servis rivalu, međutim, nije uspio da produži duel. Nadal je osmi put u karijeri obezbijedio mjesto među osam najboljih na najprestižnijem turniru na svijetu, koji je osvajao 2008. i 2010.

Tridesetšestogodišnjeg Španca u četvrtfinalu očekuje duel sa Tejlorom Fricom, koji je u tri seta eliminisao kvalifikanta Džejsona Kublera.

U presotalim četvrtfinalnim duelima sastaju se: Đoković – Siner, Gofan – Nori i Kirjos – Garin.

Nadal je prvi set prelomio tako što je oduzeo servis rivalu u posljednjem gemu, u drugom je napravio dva brejka, dok je treći bio najneizvjesniji.

Holanđanin, trenutno 25. na ATP listi, je na startu tog dijela meča prvi put oduzeo servis Nadalu, koji je ekspresno uzvratio, izjednačio na 1:1, a potom u šestom gemu još jednom napravio brejk za 4:2. Drugi nosilac u Londonu je kod rezultata 5:3 servirao za pobjedu, međutim, na iznenađenje svih Van de Zandshulp mu je po drugi put oduzeo servis i potom obezbijedio taj-brejk.

Španac je imao tri vezane meč lopte (6:3), Holanđanin ih je spasao, ali nije uspio i četvrtu.

Nadal je ostvario 18. uzastopnu pobjedu na Gren slem takmičenjima što je njegov lični rekord.