Leva promašivao, Bajern pogađao: Barselona pala u Minhenu

14.09.2022. | 07:32

U derbiju drugog kola grupne faze Lige šampiona u Minhenu Bajern je savladao Barselonu 2:0.

Minhenska publika položila je ispit, a kao nagradu od svojih fudbalera dobila je veliku pobjedu. Robert Levandovski dočekan je aplauzima na zagrijavanju, a Poljak je pognute glave napustio stadion na kojem je toliko godina gradio status velike zvijezde svjetskog fudbala, prenosi Sportklub.

A za to je on možda i najveći krivac. Barsa je dominirala u prvom poluvremenu, a sam Levandovski je propustio tri odlične šanse, čak dvije koje je u Bajernu rutinski pretvarao u golove.

Kazna je stigla u njemačkom stilu – blickrigom. U 50. minutu Himih je odlično izveo korner, a tu loptu spremno je dočekao Ernandes i glavom zatresao mrežu. Dok se Barsa oporavljala od šoka bilo je 2:0. Samo četiri minuta kasnije Musijala je sjajno proigrao Sanea, ovaj rutinski savladao Ter Štegena i obezbijedio Bajernu veliku prednost. A na kraju i tri boda.

Sa ovim bodovima Bajern je u, možda i najjačoj grupi, prvi sa svih šest bodova protiv dva najozbiljnija konkurenta. Sjajno veče za bundesligaše upotpunio je Ajntraht.

Osvajač Lige Evrope došao je do prvih bodova pobjedom u gostima protiv Olimpika minimalnim rezultatom. Ekipi Igora Tudora presudio je Lindstrom u 43. minutu, tako da je francuski tim ostavljen bez bodova u ovoj grupi.