Leotar preko Veleža do važnih bodova u borbi za opstanak

01.05.2022. | 19:05

Leotar je na Policama savladao Velež u posljednjem susretu 28. kola m:tel Premijer lige BiH i došao do velikih bodova u borbi za opstanak.

Malo toga zanimljivog se dešavalo u uvodnim minutama meča, smjenjivali su se jalovi napadi na obje strane. Vrijedi izdvojiti tek šansu za Anđušića u sedmoj minuti, fudbaler Veleža je iskosa šutirao pored gola domaćina.

Zanimljivo da je Leotar prije pogotka najbolju priliku da dođe do vođstva imao u 33. minuti, kada je Radovac prilikom vraćanja lopte nazad zamalo postigao autogol.

Trebinjci ipak do prednosti dolaze u 43. minuti. Centrirao je Čubrilo, na pravom mjestu se našao Santrač i zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Velež je izjednačio u 59. minuti. Nakon dobre akcije rezervista Vehabović je prizemnim udarcem iskosa savladao Puletića za 1:1.

Potom je uslijedio puno dinamičniji dio utakmice. Šanse za Leotar propustili su realizovati Sekulović i Todorović, a Anđušić kod Veleža.

Trenutak odluke dešava se osam minuta prije kraja, kada Nikola Dujaković postiže pogodak za Leotar s bijele tačke. Prethodno je Vehabović srušio Krstovskog, arbitar Bandić je dosudio penal uz burne proteste s klupe Mostaraca.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Trebinjci su s ovim bodovima ponovo izašli iz “opasne zone”.

Leotar – Velež 2:1 (Santrač 43’, Dujaković 82’ penal – Vehabović 59’)