Leotar i Velež lako prošli dalje! Kompletirana lista učesnika osmine finala Kupa BiH

06.10.2021. | 17:36

Fudbaleri Veleža rutinski su prošli u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, a listu od 16 učesnika ove faze takmičenja kompletirali su još Zvijezda Gradačac i Leotar.

Fudbaleri Veleža bez ikakvih problema slavili su na gostovanju Zvijezdi 09 rezultatom 3:0.

Od starta su Rođeni nametnuli svoj ritam i preuzeli inicijativu na terenu, a već u 13. minuti Dino Hasanović je pogodio za vođstvo gostiju.

Nakon primljenog gola, Zvijezda 09 se nešto više otvorila i u dva navrata u prvom dijelu zaprijetila. Ipak, rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

Rođeni su i drugi gol postigli u pravom trenutku. Igrao se 53. minut kada je Slaviša Radović pogodio i tako olakšao posao gostima. Do kraja utakmice pogodio je i Obren Cvijanović za konačnih 0:3, pa se Velež izborio za mjesto među 16 najboljih ekipa.

Zvijezda Gradačac je slavila na gostovanju Krupi rezultatom 2:0, a prvi gol bila je majstorija u 23. minuti. Mladi Marko Živković je odlično pogodio iz slobodnog slobodnog udarca.

U nastavku susreta gosti su postigli još jedan pogodak, ovoga puta majstorija Antonija Vidovića, i tako su se igrači iz Gradačca plasirali u narednu fazu.

Većih problema nije imao ni Leotar koji je golovima u drugom poluvremenu slavio rezultatom 2:1 protiv Slobode iz  Novog Grada. Strijelci za goste bili su Igor Ateljević i Stefan Paranos.

Tako su se Velež, Leotar i Zvijezda Gradačac pridružili ekipama koje su ranije izborili osminu finala Kupa. To su Radnik Bijeljina, Igman, Željezničar, Ljubić, Sloboda, Sarajevo, Zrinjski, Tuzla City, Posušje, Borac Banjaluka, Omarska, Sloga i Široki Brijeg.

Rezultati i strijelci:

Krupa – Zvijezda 0:2 (Živković 22’, Vidović 81’)

Zvijezda 09 – Velež 0:3 (Hasanović 13’, Radović 53’, Cvijanović 86’)

Sloboda Novi Grad – Leotar 1:2 (Ateljević 74’, Paranos 75’)