Leo Mesi osmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu

30.10.2023. | 22:43

Ceremonija proglašenja pobjednika održana je u Teatru du Šatele u Parizu, a kako je i najavljivano Zlatna lopta pripala je – Leu Mesiju. Osmi put!

Među zvanicama na dodjeli Zlatne lopte bio je i najbolji teniser svijeta, Novak Đoković.

Bila je to 67. ceremonija dodjele najprestižnije individualne nagrade u svetu fudbala. Slavni Argentinac je prošle godine izostavljen sa liste nominovnih (pobijedio je Karim Benzema), ali se ove godine vratio u velikom stilu. Prepoznatljivom.

Leo Mesi je prvu Zlatnu loptu osvojio sad već daleke 2009. kada je imao 22 godine. Večeras, 14 godina kasnije, osvojio je osmu Zlatnu loptu sa 36 godina!

Dugovječnost za poštovanje i čestitanje, međutim, ima i onih koji smatraju da slavni Argentinac (ponovo) nije zaslužio ovu najprestižniju individualnu nagradu u svijetu fudbala.

Na društvenim mrežama pojavile su se brojne kritike i omalovažavanja. Naravno, to niko ne može da kontroliše, niti su ti komentari relevantni, ali je činjenica da je Mesi proteklih meseci bio daleko od glavne fudbalske scene.

Naravno, jasno je da mu Zlatna lopta nije dodijeljena zbog igara za Pari Sen Žermen i Inter iz Majamija, već zbog sjajnih partija u dresu Argentine i osvojenog Svetskog prvenstva u Kataru. Mada je tu tehnički problem to što se taj Mondijal održao u novembru i decembru prošle godine, a Zlatna lopta za 2022. bila je dodijeljena već u oktobru.

Ime pobjednika pročitao je Mesijev gazda u Interu iz Majamija – Dejvid Bekam.