Lekleru prva pol pozicija u Majamiju

08.05.2022. | 07:47

Najbolji među ostalima bio je vozač Alfa Romea Valteri Botas, sa nešto manje od sedam desetinki zaostatka u odnosu na Leklera.

Finca su slijedili sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton, Pjer Gasli u bolidu Alfa Taurija i vozač Meklarena Lando Noris, koji su bili unutar sekunde u odnosu na Monegašanina. Najbolju desetoricu na startu kompletiraće drugi vozač Alfa Taurija Juki Cunoda i Lens Strol u Aston Martinu.

Najveće iznenađenje u kvalifikacijama bila je eliminacija drugog vozača Mercedesa Džordža Rasela u drugom delu, pošto je on od početka vikenda generalno imao mnogo bolji ritam od Hamiltona. Rasel je zauzeo 12. poziciju, između dvojice višestrukih svetskih šampiona Fernanda Alonsa i Sebastijana Fetela. U tom delu kvalifikacije su završili i Danijel Rikardo u drugom Meklarenu i vozač Hasa Mik Šumaher.

U prvom delu nije bilo velikih iznenađenja, ali kao manje može da se okarakteriše eliminacija Kevina Magnusena u drugom Hasu. Danac će zauzeti 16. mesto na startu, ispred Guanjua Džoua u bolidu Alfa Romea, koji je bio usporen u pokušaju brzog kruga, dvojca Vilijamsa Aleksa Albona i Nikolasa Latifija i Estebana Okona u Alpinu. Francuz nije ni izašao na stazu u kvalifikacijama jer mu je bolid bio previše oštećen u incidentu sa Sainsom tokom trećeg treninga.

Prva trka za Veliku nagradu Majamija u istoriji startuje u nedelju u 21.30.

 

 

 

Oznake: Formula 1