Legija “potopila” Mostarce: Fudbaleri Zrinjskog poraženi na gostovanju

09.11.2023. | 21:00

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su na gostovanju u 4. kolu Konferencijske lige na gostovanju kod varšavaske Legije rezultatom 2:0.

Mostarci su imali posjed lopte u prvih 10 minuta susreta, ali nakon toga se desio nagli preokret.Legija je povela iz prve prave prilike na susretu. Nakon kornera kojeg je izveo Žosue, najbolje se snašao Rafal Augustinjak i donio prednost svojoj ekipi.Nakon toga je uslijedilo ne previše interesantnih 15 minuta, ali onda se desila greška Ćorluke koji je oborio Kuna u šesnaestercu i tako skrivio penal.

Asistent kod prvog gola Žosue bio je siguran sa bijele tačke i tako poduplao prednost svoje ekipe.

Na samom kraju prvog poluvremena imao je Zrinjski priliku smanjiti, ali je loše šutirao Čanađija i tako je propala jedina prava šansa za “Plemiće” u prvom dijelu utakmice.

U drugom poluvremenu je bilo mnogo manje prilika na obje strane. Igrači Zrinjskog nisu uspijevali izaći iz svog šesnaesterca, dok su domaći fudbaleri bili zadovoljni prednošću stečenom u prvom poluvremenu.

Pavel Všolek je imao dvije prilike da i prije kraja utakmice riješi pitanje pobjednika, ali šutevi u 69. i 71. minuti nisu završavali u mreži.

Fudbaleri Zrinjskog su nakon ovog poraza ostali na tri boda, dok je Legija i dalje prva, ali sada imaju devet osvojenih bodova.

“Plemićima” će biti potrebno čudo u preostala dva kola kako bi prošli grupnu fazu.