Legia iznenadila Dinamo i neporažena napustila Maksimir

04.08.2021. | 22:41

Bez pobjednika u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige šampiona između Dinama i Legije – 1:1.

Veliki huliganski okršaji navijača jednog i drugog tima dan prije bila su uvertira u ovaj dvoboj.

Sam početak meča donio je izuzetno tvrd fudbal na Maksimiru. Na prvu pravu priliku smo čekali do 18. minute kada je gostijući igrač Emreli opasno šutirao, ali je Livaković panterskom odbranom spasio Zagrepčane.

Prvak Hrvatske osim poništenog pogotka Ivanušeca u 23. minuti gotovo da nije niti zaprijetio jer Poljaci su zatvorili sve prilaze svom golu.

U nastavku je Dinamo ubacio u brzinu više i opasno zaprijetio već u 56. minuti kada je Majerov udarac krajnjim naporom snage odbranio Boruc. Četiri minute kasnije domaći su poveli.

Školska akcija, ubacio je Ivanušec, a Petković glavom pogodio i tako prekinuo veliku krizu budući da je posljednji put mrežu zatresao 25. aprila u derbiju sa Hajdukom.

I nakon gola Dinamo je bio bolji rival, stvarao je šanse, ali nije uspio do drugi put poentirati. Upravo u tim trenucima Poljaci su stigli do gola.

Albanac Muci je u igru ušao u 75. minuti, a samo sedam minuta kasnije zaledio je Maksimir sjajnim pogotkom.

Petković je imao priliku postati heroj ovog dvoboja da je samo malo pribraniji bio u 87. minuti kada je iz sjajne pozicije šutirao tik pored gola Legije, piše “SportSport.ba“.

Podsjećanja radi, pobjednik ovog dvomeča ide na boljeg iz sudara Crvene zvezde i Sheriffa, a rezultat i tog dvomeča nakon prve utakmice je 1:1.

U druge dvije utakmice današnjeg programa Benfica je odradila veliki posao i u prvom meču kao gost slavila u Moskvi nad Spartakom sa 2:0, dok je Ferencvaros identičnim rezultatom na svom terenu bio bolji od praške Slavije.

 

 

Oznake: Dinamo, Maksimir, Zagreb