Legende srpskog sporta odigrale posljednji meč: Završene dvije zlatne karijere – Jelena i Sonja, hvala!

Poraz od Francuske bio je posljednji njihov meč za Srbiju.

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije više neće biti ista. Poraz od Francuske u meču za bronzanu medalju bio je posljednji za dvije reprezentativke koje su godinama bile simboli nacionalnog tima – kapitena Jelenu Bruks (nekada Milovanović) i najbolju igračicu tima Sonju Vasić (nekada Petrović).

U Tokio su otputovale nakon napornog ljeta u kom su već osvojile Evropsko prvenstvo, željeći da se još jednom medaljom oproste od nacionalnog tima, ali ovog puta nisu uspjele da ispune svoj plan. Možda je nepravedno da se oproste bez medalje, ali Jelenu i Sonju pamtićemo po onome što su osvojile…

Dugogodišnji kapiten nacionalnog tima Srbije Jelena Bruks (32) zauvijek će ostati upamćena po nevjerovatnom ljetu 2019. godine. Trudna je trenirala kako bi bila u formi za Evropsko prvenstvo, a ni nakon porođaja nije pomislila da odustane. Na pripreme nacionalnog tima povela je i tromjesečnu bebu, koja je bila glavna zanimacija saigračicama kada nije bilo napornih treninga Marine Maljković.

Srbija je na Evropskom prvenstvu, čiji je bila domaćin, osvojila bronzanu medalju, a Jelena Bruks je ”kupila” svakog navijača srpskog nacionalnog tima.

Pošto su ista generacija, medalje Jelene i Sonje u dresu Srbije su slične. Sonja Vasić je trofejnija za dva odličja, a za razliku od Jelene osvojila je srebro na Mediteranskim igrama i jedno zlato na Evropskom prvenstvu do 18 godina, prenosi Mondo.

Jelena i Sonja, uz selektorku Marinu Maljković, bile su najvažniji dio trofejne generacije ženske košarkaške reprezentacije. Djevojke, uživajte u penziji i hvala vam za sve!

Ostavite komentar: