Legendarni trener o Srpska openu: Banjaluka ima teniski turnir svjetske klase

22.04.2023. | 17:25

Legendarni teniski trener Nikola Pilić rekao je da je “Srpska open” turnir svjetske klase i da je fasciniran izgledom Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci, koji će građanima Republike Srpske služiti za sva vremena.

“Čestitao bih svima na izgradnji jednog impoznantnog kompleksa kakav je ovaj u Banjaluci. Ako imate na jednom turniru velike svjetske klase poput /Novaka/ Đokovića i /Andreja/ Rubljova, onda je to za Banjaluku nešto najbolje što se moglo dogoditi”, rekao je Pilić.

Komentarišući jučerašnji meč četvrtfinala u kojem je Dušan Lajović pobijedio najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, Pilić je rekao da bi Đoković bio u drugačijom formi da su mu dozvolili da igra masterse u Majamiju i Indijan Velsu.

“Ovako, kada imate veliku pauzu između igranja profesionalnih mečeva, trebate nastupiti na fva do tri turnira kako bi vratili željenu formu. Žao mi je što Novak danas ne igra u polufinalu jer sam siguran da svi žele da gledaju njegove mečeve ali u sportu nikada nemate sigurnu garanciju”, rekao je Pilić za RTRS.

On je čestitao Lajoviću na, kako je istakao, najboljoj partiji u karijeri.

Lajović danas u polufinalu igra protiv Miomira Kecmanovića.

Rus Andrej Rubljov prvi je finalista teniskog turnira “Srpska open” pošto je danas u polufinalu savladao Slovaka Aleksa Molčana sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4.