Legendarni golman rukavice okačio o klin: Iker Kasiljas u 39. godini okončao karijeru

Legendarni golman fudbalske reprezentacije Španije i Real Madrida Iker Kasiljas okončao je fudbaslku karijeru u 39. godini.

Kasiljas, koji je od 2015. godine brani za portugalski Porto, potvrdio je na društvenim mrežama kako se oprašta od fudbala, nakon što je u maju 2019. godine pretrpio srčani udar.

Fudbalski karijeru započeo je kao podmladak Real Madrida, za koji je nastupao 16 godina i u tom periodu zabilježio 725 utakmica i ukupno 19 trofeja, među kojima tri naslova Lige prvaka i pet naslova šampiona La Lige.

Kasiljas je u dresu reprezentacije zabilježio 167 utakmica, a sa nacionalnim timom osvojio je Svjetsko prvenstvo (2010) te naslova prvaka Evrope (2008. i 2012).

Španac je prošle godine u maju tokom treninga pretrpio srčani udar, prebače je u bolnicu, a nakon sedam dana se oporavio.

U februaru se kandidovao za poziciju predsjednika Fudbalskog saveza Španije, nakon čega je povukao kandidaturu.

U poruci koja je objavljena na zvaničnim profilima Real Madrida na društvenih mrežama navedeno je kako je Kasiljas kao devetogodišnjak pokucao na vrata Real Madrida, a svojim uspjehom je svoje ime upisao među najznačajnije sportiste u istoriji kluba i svjetskog fudbala.

Ostavite komentar: