Legendarni fudbaler u dobrom stanju: Maradona izlazi iz bolnice za par dana

10.11.2020. | 14:27

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona uspješno se oporavlja od operacije glave, a njegov ljekar Leopoldo Luke izjavio je da će 60-godišnjak ubrzo izaći iz bolnice zbog dobrih rezutlata.

“Dijego želi da ide kući, a mi mu trenutno vršimo procjenu stanja u kojem se nalazi. Razgovaraćemo o tome gdje će ići poslije bolnice, a trenutno znamo da je u veoma dobrom stanju. Vjerovatno će izaći za nekoliko dana”, izjavio je ljekar Leopoldo Luke.
Maradona ima 60 godina, a trenutno je trener argentinske ekipe Himnasija i Esgrima. Maradona je 2000. godine umalo izgubio život poslije srčanog udara izazvanog kokainom, a potom je proveo godine rehabilitacije tokom kojih je često boravio na Kubi. Pet godina poslije toga ugrađen mu je bajpas želuca kako bi izgubio na težini, a 2007. godine bio je u bolnici zbog hepatitisa povezanog sa alkoholizmom.
Tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kamere su zabilježile kako je izgubio svijest u svečanoj loži tokom meča Argentine i Nigerije.

Nedavno je doktor Luke izjavio da je oporavak Maradone malo sporije tekao zbog njegovih bolesti zavisnosti i apstinencije koja je tokom oporavka uslijedila, prenosi Sport klub.