Legendarni fudbaler otvorio dušu i priznao: “Plakao sam skoro svakog dana” VIDEO

09.01.2024. | 11:54

Legendarni francuski fudbaler Tijeri Anri priznao je da je tokom igračkih dana “najvjerovatnije bio u depresiji”, što je tek kasnije spoznao.

 

Gostujući u podkastu “Diary of a CEO podcast”, Anri je otvorio dušu i pričao kao nikada otvoreno o temi koja je i dalje tabu u javnosti, posebno među javnim ličnostima, uz nadu da će njegove riječi danas nekome pomoći.

– Čitavu moju karijeru, ma, vjerovatno od kada sam se rodio, mora da sam bio u depresiji. Da li sam to znao? Ne. Da li sam uradio nešto po tom pitanju? Ne… Ali, ja sam se na naki način prilagodio tome – ispričao je Tijeri Anri. On je sada sa 46 godina spreman da o tome priča i diskutuje, nakon što je još od tinejdžerskog doba, možda bolje rečeno od djetinjstva, bio u ritmu profesionalnog fudbalera koji o tome “ne smije da misli.”

Priznao je da ga je otac “forsirao” kao dijete i da je uvijek bio nezadovoljan, čak i kada bi bio ubjedljivo najbolji na terenu, tako da je bio u stalnoj potrazi za validacijom.

– Kada sam bio mali, uvijek je govorio šta nije valjalo. Kada to čujete to više nego šta je bilo dobro, naravno da vam ostane u pamćenju – ispričao je Anri. Zato se trudio da svojoj djeci pruži drugačiji primjer, da uvijek tu bude za njih, a “okidač” za spoznaju toga da se bori za depresiju došao je tokom pandemije.

– Plakao sam skoro svakog dana… – priznao je Anri i dodao: “Od kada sam bio mali, nisam prestajao da radim i da jesam možda bih shvatio da imam probleme sa mentalnim zdravljem. To se desilo za vrijeme pandemije, tada sam počeo da shvatam neke stvari. Bio sam sam u izolaciji u Montrealu, nisam vidio djecu na godinu dana, suze su mi same išle. Nisam znao odmah zašto, a bile su tu sve vrijeme”.

Tijeri Anri je jedan od najboljih napadača svih vremena i karijeru je počeo još 1994. godine u dresu Monaka. Ubrzo je stigao poziv Juventusa, u kome se nije snašao, ali jeste u Arsenalu u kome je od 1999. do 2007. godine osvojio dvije Premijer lige i igrao finale Lige šampiona. Ušati pehar osvojio je konačno sa Barselonom, a potom je igrao još za Njujork Red Bul i kratko opet za Arsenal na pozajmici. Trenutno je selektor mlade reprezentacije Francuske, piše Kurir.